Categorieën

Filter Products

Categorie

  • Merken  (1)

Merken

  •  Ecler (311)
  •  Visual Productions (15)
  •  Osram (31)
  •  CQ pro (11)
  •  Streamit (2)
  •  DTS (194)
  •  Barth Acoustic (14)
  •  CQ racks (38)
  •  Overige (67)

Prijs

  Search

Project

't Gebint Biest Houtakker

De nieuwe multifunctionele accommodatie in Biest-Houtakker draagt de naam 't Gebint. Dit is een naam met een dubbele betekenis. Ze verwijst naar het authentieke gebint, de houten draagconstructie van het oude dorpsschooltje uit 1914 dat nu een onderdeel is van het totale gebouw. Tegelijkertijd verwijst 't Gebint ook naar het 'verbinden' van mensen van jong en oud in het nieuwe gebouw.

Het dorpsgebouw kent vele vaste gebruikers waaronder een kinderopvang, een basisschool en een peuterspeelzaal. Daarnaast is het achterste gedeelte van het gebouw in gebruik als Café 'Ome Toon' dat naast een ontmoetingsruimte ook beschikt over een evenementenzaal met groot podium, een podiumzaal, een vergaderruimte en een 'servicelokaal' voor diverse medische en andere (voornamelijk) zorggerelateerde functies.

Full AVL is gedurende de ontwikkeling van dit project nauw betrokken geweest bij de advisering en realisering van de AV installaties en verlichting van de multifunctionele ruimten in het gebouw. TIB Ad Verouden B.V. was verantwoordelijk voor de totale installatie die in samenwerking met een grote groep plaatselijke vrijwilligers is gerealiseerd. Full AVL verzorgde het systeem ontwerp en programmering voor oplevering.

Voor de multifunctionele ruimten is gekozen voor een Ecler Audio systeem waarbij alle ruimten onafhankelijk, en desgewenst ook samen gebruikt kunnen worden. Een Digitale matrix oplossing in de vorm van Mimo88 gekoppeld met een digitale verbinding naar een 2e Mimo88 aan de andere zijde van het bouw vormen de basis van deze flexibele en krachtige audio oplossing. Energiezuinige en vooral 'slimme' versterkers zorgen ervoor dat systemen alleen actief zijn als er ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt. Dit levert een significante besparing van energie op en is tevens positief voor de levensduur van de apparatuur.

Voor de grote zaal, die een dubbele functie heeft als sportzaal en evenementenzaal, is gekozen voor een luidsprekeroplossing van Barth Acoustic Systems. Slechts 2 luidprekers zorgen voor een geweldige spraakweergave die tot op de verste posities reikt dankzij het unieke Collumn Array systeem met cardiode afstraling. Voor muziekweergave worden deze luidsprekers ondersteund door de zeer compacte Barth BS12 Subwoofer die het systeem geschikt maakt voor muziek- en spraakweergave voor grote groepen mensen.

Verder zijn de vergaderzaal, Café, Podiumzaal en een aantal kleinere ruimten voorzien van Ecler luidsprekers en natuurlijk de benodigde aansluitpunten en bedientableaus. Als centrale bediening is gekozen voor een touchscreen waar alle ruimten vanuit 1 punt bediend kunnen worden. Omdat het gebouw vele uren van de week gerund word door vrijwilligers, herstelt het systeem zich elke nacht weer naar de basisinstellingen zodat de volgende vrijwilliger het systeem weer aantreft zoals het bedoeld is ongeacht het gebruik van de vorige dag.

< Terug
August 25,2015