Interview met onze vier nieuwe collega's

2023 was voor Full AVL een geweldig jaar waarin we samen met jullie ons 15-jarige jubileum vierden. We hebben opnieuw veel van onze trouwe relaties mogen voorzien van de nieuwste apparatuur en een bijdrage mogen leveren aan de meest waanzinnige projecten. Ook hebben we dit jaar weer kennisgemaakt met een groot aantal nieuwe gezichten.
Daarnaast hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van onze collega Henry Evers. Na 15 jaar Full AVL was het dan toch echt tijd om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Dit kon natuurlijk niet zomaar gebeuren. Samen met alle collega’s, familie en genodigden maakten we er nog één keer een feestje van tijdens Henry’s ‘out of office party’.

Ook was 2023 voor Full AVL het jaar waarin we een mooie groei hebben mogen doormaken. Zo hebben we dit jaar maar liefst vier nieuwe toppers in het team mogen verwelkomen. Benieuwd hoe zij hun eerste maanden (of in sommige gevallen weken) hebben ervaren? We hebben onze vier nieuwe collega’s op de valreep van dit jaar een paar vragen gesteld waarmee ze zichzelf nog eens aan jullie kunnen voor stellen.

Stel jezelf eens voor: wie ben je en wat houdt je bezig bij Full AVL?

Peter: Mijn naam is Peter Freling en ik ben verantwoordelijk voor de logistiek en het magazijn bij Full AVL. Mijn taak is ervoor te zorgen dat alle inkomende producten op een nette manier worden verwerkt en dat alle bestellingen op tijd de deur uitgaan. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij aan het creëren van content voor Full AVL. Heb je al de indrukwekkende aftermovie van onze open dagen gezien?

Max: Hallo, ik ben Max Lapien en ik ben sinds april 2023 werkzaam bij Full AVL als account support. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze binnendienst en houd ik de in- en verkoopprocessen nauwlettend in de gaten. Grote kans dat je mij aan de telefoon krijgt als je contact met ons opneemt. Het afgelopen jaar heeft Henry mij intensief voorbereid om alle taken op dit gebied over te nemen na zijn pensionering.

Hans: Hans Noijens, aangenaam! 68 jaar jong en daarmee dus sinds 1 november de meest wijze van de club. Nou ja, oké… ook de oudste dan natuurlijk. Ik ben dit jaar bij Full AVL aan de slag gegaan als accountmanager. Wat houdt mij bezig? Mensen net zo enthousiast maken over onze mooie merken als ikzelf.

Bastiaan: Hoi, ik ben Bastiaan van Dijk, met mijn 21 jaar de jongste in het team van Full AVL. Ik ben sinds 1 november dit jaar werkzaam als medewerker sales support. Als je technisch inhoudelijk vragen hebt over onze producten is de kans zeer groot dat je mij aan de telefoon krijgt. Moeilijke vragen? Ik ga de uitdaging graag aan, dus kom maar op!

Wat houdt je bezig in je privé tijd?

Max: Dat is natuurlijk strikt geheim, haha. Fotografie en het bezoeken van pretparken/themaparken zijn mijn passies. Daarnaast ben ik voorzitter van Theatergroep Oisterwijk en verantwoordelijk voor de audio tijdens de openluchtproductie.

Hans: Het gezin, lekker eropuit met de kleinkinderen. Vaak vind je me ook op de golfbaan. Koken met onze culinaire vriendengroep doe ik eveneens graag, waarbij de gerechten telkens varieren op basis van een thema.

Bastiaan: In mijn vrije tijd ben ik actief bezig met sporten, vooral fitness. Daarnaast ben ik een enthousiaste gamer en heb ik mijn eigen F1 rig gebouwd, dit is een complete race simulator. Buiten dat vind je me ook op de motor, of het nu gaat om een rondje motorcross in Rilland of gewoon lekker rond touren.

Peter: Als je mij in mijn vrije tijd tegenkomt, is de kans groot dat ik een camera op mijn schouder heb. Je zult me dan onder andere vinden bij musicals, videoclip-achtige producties en soms ook voor een vette aftermovie. Ik hou ervan om emoties vast te leggen en om te zetten in prachtige videobeelden.

Hoe ben je ooit begonnen in deze branche?

Bastiaan: Met de paplepel ingegoten ben ik van jongs af aan betrokken geraakt bij het verhuurbedrijf van mijn vader. Ik was eerder bezig met het programmeren van lampen dan dat ik kon fietsen; ik heb zelfs de opkomst van visual DMX meegemaakt. Dus dat zegt wel genoeg, haha.

Hans: Dat gaat alweer een tijdje terug. Dit ontstond door contacten met een dj waarmee ik samenwerkte terwijl ik destijds als kok in de horeca werkte. De betreffende dj begon op een gegeven moment een audiomerk te vertegenwoordigen, en ik kon hem hierbij uitstekend ondersteunen. Op die manier ben ik een beetje in deze wereld gerold. Een paar jaar later belandde ik als verkoper van AV-systemen bij een grote speelautomatenfabrikant, waar AV natuurlijk een belangrijke rol speelde

Wat was je eerste indruk toen je bij Full AVL kwam werken?

Peter: Totaal iets anders dan mijn vorige baan! Een hecht team, sociaal erg plezierig in de omgang met elkaar. Ik voelde me bijzonder welkom. Ik wist meteen, hier kan ik veel leren!

Max: Euh… gezellig, leuk… sociaal makkelijk. Er hing een familiaire sfeer en iedereen was erg toegankelijk. Om maar met een cliché te spreken voelde het als een warm bad.

Hans: Familie! zo voelde het bijna haha. Ik kwam terecht in gezellig, hecht en familiair team, iedereen werkt hard voor het grote geheel. Het is mooi om te zien dat iedereen zo zijn eigen plek heeft!

Wat is jouw specialisme binnen Full AVL en hoe zou je dit zelf omschrijven?

Max: Mijn specialisme? Hmm, die helicopterview behouden! Zorgen dat iedereen, zowel klanten als mijn collega’s, op tijd en nauwkeurig de informatie heeft die hij of zij nodig heeft.

Bastiaan: Die paarse kastjes weet je wel?!.. Ik heb pas zelfs mijn diploma gehaald in Haarlem!

Heb je sinds je hier begonnen bent al een hilarisch moment meegemaakt?..

Peter: Zoveel! Haha, ik denk dat dat wel het moment was waarop we de grote “Henry gaat met pensioen” quiz speelden met alle collega’s. Als joker kon elk team een confettishooter afvuren. Telkens wanneer er een joker werd ingezet, hing er wel iemand van schrik zowat in het systeemplafond.

Max: We hebben Henry tijdens zijn afscheid opgehaald met een fietstaxi. Ik bleef samen met wat collega’s op de zaak achter om de boel draaiende te houden. Het moment dat hij samen met zijn vrouw in die taxi, begeleid door de rest van de club, aankwam was wel hilarisch te noemen. Dat beeld!

 

Weet je nog hoe jouw eerste werkdag bij Full AVL eruit zag?

Bastiaan: Jazeker, heel goed… ik viel meteen met mijn neus in de boter door het afscheidsfeest van Henry. Fijn, want ik kon meteen alle klanten leren kennen. Weinig gewerkt, veel gepraat en officieel Bekroond tot nieuwe werknemer. Gelukkig hebben we de foto’s nog, haha.

Hans: Ik weet het nog goed, dat was op 1 september… een vrijdag! Meteen tijd voor een goede Vrijmibo natuurlijk. Mijn dag begon met een kennismaking als jongste bediende, haha. Toen was Henry nog net werkzaam bij Full AVL, alvorens hij van zijn pensioen ging genieten. Voel ik me nu oud? Welnee! Ik blijf graag bezig, dat houdt je jong!

Max: Uiteraard zijn we begonnen met het allerbelangrijkste: de uitleg over hoe de koffieautomaat werkt. Gezellig! Na de kennismaking met alle collega’s zijn we het productenpakket ingedoken. Ik kwam van alles te weten over de merken die Full AVL voerde.

Peter: Poeh… dat is alweer bijna een jaar geleden! Ik maakte kennis met het team en leerde van Henry en Joep hoe jullie logistieke stroom in elkaar zat. De eerste dag bestond vooral uit het opnemen van heel veel kennis. Ik voelde me aan het einde van de dag net zo’n spons.

Wat is bij jou de oorzaak geweest waardoor je in aanraking gekomen bent met Full AVL?

Hans: Ik kende Patrick en Henry natuurlijk al vanuit het verleden. Per toeval kwam ik Patrick weer tegen toen hij in het tuincentrum een barbecue aan het uitzoeken was, haha. Ik was toen na 26 dienstjaren bij Bose pro audio met verlaat pensioen en wilde nog graag iets ondernemen in onze branche. Met de mooie nieuwe ontwikkelingen bij merken van full AVL was er ruimte om hier flink mijn tanden in te zetten en met deze mooie merken op pad te gaan.

Peter: Ik kwam een van mijn huidige collega’s tegen tijdens een theaterproductie waar hij de techniek verzorgde. Op dat moment was ik bezig met het maken van een videoregistratie van het stuk. In die periode was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging die goed bij me zou passen en waarin ik mezelf op verschillende vlakken kon ontwikkelen, met taken die ik leuk vind om te doen.

Welk beroep voerde je uit voordat jouw avontuur bij Full AVL begon?

Bastiaan: Junior systeem- en netwerkbeheerder bij een klein ICT-bedrijf, terwijl ik altijd op een professionele manier bezig was met licht en geluid. Het trok me aan om van deze passie mijn beroep te maken.

Max: Junior accountmanager bij een groot AV verhuurbedrijf. Ik zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep en ontwikkelde tegelijkertijd mijn vaardigheden op het gebied van relatiebeheer en klantenservice.

 

Het is natuurlijk bijna kerst, hoe breng jij de kerstdagen door?

Hans: In gepaste dronkenschap natuurlijk, haha. We gaan lekker borrelen en eten met vrienden en familie. De volgende dag gaan we met onze kookclub aan de slag. Dat wordt sowieso weer culinair genieten.

Peter: Eten, veel eten natuurlijk! Gezellig met familie rond de tafel. We hebben ook nog een jarige in de familie, dus dat wordt dubbel feest. Op Tweede Kerstdag wijden we ons aan het spelen van Kolonisten van Catan! Haha, de laatste keer dat we dit speelden werd het spel vroegtijdig gestopt door onverwacht bezoek. Gezellig natuurlijk, maar dit moet worden ingehaald!

Bastiaan: Lekker thuis met familie, spelletjes doen, lekker eten.. met de vriendengroep een goed biertje opentrekken!

Max: Met familie, en een lekker borreltje natuurlijk! Mijn favoriete kerstmenu? Gourmet, lekker! sushi, eigenlijk sushi.. niet echt heel erg kerstig, maar wel lekker!

 

Wat maakt het werken in het Full AVL team zo bijzonder voor jou?.. is er iets speciaals aan de sfeer hier?

Hans: Zeker! Full AVL is uniek in zijn soort. Iedereen werkt samen om 300% voor al onze klanten te geven. Er is altijd ruimte voor een grapje of een geintje, en de teamspirit is hier, hoe cliché het ook klinkt, fantastisch!

Max: Ik zou zeggen, de gezelligheid en de laagdrempeligheid. Ondanks dat sommige collega’s in de buitendienst niet vaak op kantoor zijn, hebben we toch goed contact. En vergeet die ongekende vrijmibo’s natuurlijk ook niet.

Peter:De sfeer in dit team is bijzonder: er is veel samenhang en motivatie. Dit geeft mij persoonlijk dan ook weer een flinke dosis energie! Met Sinterklaas hebben we altijd een actie waarbij we veel van onze klanten een persoonlijk gedicht en een chocoladeletter bezorgen. Deze moeten natuurlijk wel mooi ingepakt worden, en hier maken we samen een feestje van. Werk verzetten, maar wel met een Full AVL dosis aan gezelligheid.

Bastiaan: De tomeloze inzet voor de klant, altijd bereid om iets uit te zoeken… The show must go on. De klant op één zetten is hier een understatement. Iedereen is ook altijd bereid om te helpen. Er heerst hier een geweldige sfeer!