Het Spoorwegmuseum

Recentelijk onderging de grote museumhal van het Spoorwegmuseum een flinke metamorfose. De nieuwe inrichting heeft de naam “treinen door de tijd” gekregen en vertelt het verhaal van 175 jaar personenvervoer per trein. Bekende pronkstukken zijn de oudst bewaarde stoomlocomotief SS13 uit 1864 en ook de laatste stoomlocomotief die in Nederland in de dienstregeling heeft gereden, de NS 3737. Beide met een prominente plek in de nieuwe opstelling.

Leisure Expert Group tekende voor het ontwerp en uitvoering van de herinrichting van de museumhal. Het toevoegen van interactieve items en een nieuw ontwerp van de ingang van dit deel van het museum zorgen voor een geheel nieuwe en betrokken beleving van de bezoekers. Verlichting is bij dit ontwerp een belangrijk onderdeel. Sfeer en beleving worden mede door de juiste belichting van de nostalgische treinen versterkt en de juiste accenten kunnen op deze manier worden benadrukt.

Full AVL verzorgde in samenwerking met Leisure Expert Group een proefopstelling waar d.m.v. diverse testen de beste resultaten konden worden vastgesteld. Uiteraard ledverlichting, want ondanks de historische focus van het museum is er zeker aandacht voor een moderne, verantwoorde en energiezuinige wijze van bedrijfsvoeren. De DTS Scena LED serie bood alle benodigde opties om tot de juiste belichting te komen. Een mix van theaterschijnwerpers met een witte led-engine van 3000 Kelvin, tot volledige FC (Full Colour) uitvoeringen met Fresnell, PC of profiel lenzen zijn gebruikt. Het eindresultaat is prachtig geworden en brengt de historie op moderne wijze weer tot leven