DTS LED schijnwerpers in Madurodam

In Madurodam beleef je de grote verhalen over de Nederlandse helden en hoogtepunten, in de vorm van miniaturen, doe-dingen en indoor attracties. Zo vertelt de nieuwe familieattractie Nieuw Amsterdam alles over de Nederlandse roots van New York. In deze spectaculaire indoor familieattractie ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de wereldstad die vandaag de dag New York heet.

De nieuwe overdekte attractie symboliseert de nieuwe weg die Madurodam enige jaren geleden is ingeslagen. Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Het park maakt een transformatie door van miniatuurstad naar themapark dat de grote verhalen van Nederland vertelt, en waarbij we meer interactie en indoor attracties bieden aan onze bezoekers. Nieuw Amsterdam is een indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De attractie zelf is er ook een om trots op te zijn: zij is volledig door onszelf gebouwd en bevat oneindig veel details. Door gebruik te maken van licht, geluid, bepaalde trillingen en zelfs een watereffect, voel je je als bezoeker echt onderdeel van de attractie. Ieder bezoek aan Nieuw Amsterdam zorgt zo keer op keer voor nieuwe ontdekkingen, spanning en avontuur”.

 

Voor de audiovisuele installatie benaderde Madurodam de AVEQ groep, om een technische invulling aan het geheel te geven. Omdat het hier om een installatie gaat die 365 dagen per jaar actief is, is gekozen voor hoogwaardige, duurzame producten. DTS Scena en Profilo LED-schijnwerpers hebben in andere Nederlandse attractieparken bewezen de juiste keuze te zijn als het gaat om toepasbaarheid en kwaliteit. Het was voor AVEQ dan ook een logische keuze om met deze DTS armaturen een bijdrage te leveren aan het sfeervolle en dynamische lichtplan.  Het eindresultaat mag er dan ook zijn, de reacties van de bezoekers zijn opgetogen als ze de spannende strijd tegen de Engelsen met kanongebulder hebben gestreden.