EVE Tilburg

In het hart van Tilburg is een nieuwe horeca locatie van top niveau verschenen in één van de meest bijzondere gebouwen van Nederland. De polygonale hal waar decennia lang onderhoud werd gepleegd aan locomotieven is nu de hotspot van Tilburg. EVE is de naam van de prachtige locatie voor lunch, diner en borrel. Maar ook evenementen vinden onderdak in dit bijzondere gebouw.

Het initiële lichtontwerp is gemaakt door Ruben Fernandes, hierbij is met aandacht gekeken naar het behoud van de karakteristieke eigenschappen van het gebouw. Het lichtontwerp straalt rust uit en doet geen afbreuk aan het feit dat dit gebouw een monument is waar bijna alles van het oude gebouw in ere is gebleven en nu de karaktervolle uitstraling geeft aan EVE. Namens Full AVL maakte Mischa Woudenberg het ontwerp af met enkele aanpassingen die tijdens een proefopstelling werden bekeken en met enthousiasme onthaald door de team van EVE.

Met name het gebruik van de DTS Focus Pinspot legt de nadruk op de stalen constructie van het gebouw. Strakke lijnen van licht volgen de stalen balken waardoor de gasten de sfeer van dit industriële gebouw goed kunnen zien. Het dak wordt egaal verlicht door DTS Freeline, slanke lijnarmaturen die door middel van kleur sfeervolle scenes kunnen maken. De vele led theaterschijnwerpers zoals DTS Scena led 80 en Profilo Led 80 zorgen voor het basislicht en verlichting van de mooie decors.

First Impression audiovisueel tekende samen met Turific voor de installatie. Maar liefst 115 DTS armaturen werden geïnstalleerd, allemaal centraal aangestuurd door DTS Drivenet leddrivers. De DMX aansturing wordt verzorgt door een Visual Productions CueCore2 die is gekoppeld aan het centrale besturingssysteem.

Tilburg heeft er een prachtlocatie bij; EVE! Vlakbij bij het centraal station in de spoorzone van Tilburg. De moeite van het bezoeken waard!