ACS investeert in innovatieve verlichting

Het in Amsterdam gevestigde ACS audiovisual solutions is een van de grootste spelers in de AV markt voor grootschalige congressen en evenementen. Het bedrijf levert professionele faciliteiten op het gebied van geluid, bewegend beeld, verlichting en ICT, waarbij ingespeeld wordt op de wensen van de gebruikers. Hierbij staan innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal.

Begin dit jaar is flink geïnvesteerd in LED verlichting. Na een shoot-out demo om een goed vergelijk te maken tussen de vele verkrijgbare theater led-armaturen, is gekozen voor de DTS Scena LED80CT en de DTS Profilo LED80CT die in grote aantallen aan de ACS verhuurvloot werden toegevoegd. De compacte behuizing, regelbare kleurtemperatuur en prachtige lichtopbrengst gaven de doorslag. Full AVL Distribution leverde de in totaal 240 armaturen. Daarnaast investeerde ACS ook in een groot aantal nieuwe armaturen voor zaallicht die zij samen met CLS ontwikkelde. Alle armaturen zijn eind augustus voor het eerst ingezet tijdens het ESC (European Society of Cardiology) congres. Met circa 33.000 deelnemers is dit het grootste medische congres van Europa.

Verlichting voor congressen is een vak apart. In tegenstelling tot de theaterwereld waar men graag met conventioneel licht werkt, zijn voor de congresmarkt aspecten als verlaging van het energiegebruik, waardoor lagere kosten kunnen worden gerealiseerd en het terugdringen van de footprint, steeds belangrijker. Met ledverlichting kan een energiebesparing van circa 80-90% t.o.v. van conventioneel licht worden bereikt.

ACS is het enige AV bedrijf ter wereld dat bewust de keuze heeft gemaakt om grote congressen te faciliteren met LED in plaats van conventionele verlichting. Voor het ESC congres moesten 22 speciaal door ACS gebouwde congreszalen van LED verlichting worden voorzien. Hiervoor waren in totaal meer dan 500 lampen nodig, die allen in één keer zijn aangeschaft.

Dit was het moment om de investering te doen. Niet alleen zijn we de eerste speler in de markt die dit heeft, maar ook laten we zien dat we denken in het belang van onze klanten,

Walter van Maris | ACS

“Dit was het moment om de investering te doen. Niet alleen zijn we de eerste speler in de markt die dit heeft, maar ook laten we zien dat we denken in het belang van onze klanten,” zegt Walter van Maris, Operationeel Coördinator en AV specialist van ACS. Ondanks dat het een grote investering is geweest, zal ACS haar klanten geen hogere kosten doorberekenen dan voorheen. De klant profiteert dus optimaal van de lage stroomkosten. Voor ACS zelf levert het, naast een uniek product en tevreden klanten, ook besparing in tijd en ruimte op. De lampen zijn compacter in ruimtebeslag voor transport en zijn ook eenvoudiger in de opbouw. Zo word een reeks lampen aangesloten met slechts één doorlusbare kabel, waar er bij voorgangers veel meer randapparatuur nodig was. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Foto's
Ad Bogaard Fotografie

Gebruikte producten

DTS Profilo LED 80CT

Compacte profielschijnwerper met LED 80W, lichttemperatuur traploos regelbaar van 2700K tot 6000K lineaire zoom 20 tot 36 graden

DTS Scena LED 80 FR CT

LED Theaterschijnwerper met regelbare kleurtemperatuur, krachtige 80W led met een kleurbereik van 2700K tot 6000K.