Nederlands en Italiaans succes Eurovisie Songfestival 2019

Het Eurovisie Songfestival 2019 zal voor ons Nederlanders natuurlijk onvergetelijk zijn. Met de winst voor ‘onze’ Duncan Laurence zijn we allemaal weer meer Songfestivalliefhebber geworden en kijken we nu al uit naar het moment dat we volgend jaar dit megaspektakel in Nederland mogen gaan organiseren.

Het evenement vormde ook het podium voor een mooie showcase voor Italië. Dit was niet alleen te danken aan de geweldige inzending van het land, die de tweede plaats behaalde in de finale, maar ook aan de hoogwaardige prestaties van de DTS-producten die deel uitmaken van de lichtshow. Meer dan 400 DTS-armaturen werden gebruikt om de Mainstage en de Greenroom te verlichten. Europese kwaliteit “Made in Italy”.

De 64ste editie van het Eurovisie Songfestival werd afgesloten met het enthousiaste applaus van het publiek en het hele organisatieteam. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in Tel Aviv, Israël. De wedstrijd bestond uit twee halve finales, op 14 en 16 mei, en de finale op 18 mei. De drie liveshows werden gehouden in Expo Tel Aviv en werden georganiseerd door Erez Tal, Bar Refaeli, Assi Azar en Lucy Ayoub. 41 landen deden mee. Voor het eerst werden DTS-armaturen gekozen voor het lichtplan, met 376 Katana-ledbars die in de grote zaal de kenmerkende ‘lightblades’ produceerden, Daarnaast 48 Synergy 5-profielen in de Greenroom.

DTS Katana kan dankzij de lineaire zoom van 3,5 ° – 30 ° door de lucht snijden met heldere en scherpe effecten. De armaturen werden geïnstalleerd boven het publiek en rondom het hoofdpodium. Aangestuurd per pixel, sloten ze naadloos aan bij alle ontwerpen van de 41 ingezonden lichtontwerpen van de deelnemende landen. De extreme veelzijdigheid en helderheid zorgden ervoor dat Synergy 5 Profile het multi-level decor van de Greenroom verlichtte, daar waar de zangers tijdens de show werden geïnterviewd en wachtten op het on-air moment van hun show. Dankzij het roterende messensysteem, zorgt Synergy 5 dat de bundel kan worden gevormd en gekaderd zonder de helderheid te verliezen.

Lichtontwerper Ronen Najar zei over de DTS-producten: “We hebben de Katana opgehangen rond het podium en boven het publiek, Katana was het perfecte armatuur om het ontwerp van het driehoekige plafond voort te zetten en de lijnen door te trekken in de gehele evenementenhal. Als onderdeel van het basisontwerp hebben we de Katana de gehele show gebruikt. Synergy 5 hing in de Greenroom en hielp ons om het gevoel van de hoofdlocatie door te voeren. We waren heel blij met het resultaat en alle units werkten zonder problemen.” Raffaella Scaccia, directeur van DTS Sales: “Het Eurovisie Songfestival is zonder twijfel een belangrijke gebeurtenis voor mensen en bedrijven die in de entertainmentindustrie werken. We zijn heel trots op deze nieuwe kans die producten van DTS bekender heeft gemaakt in heel Europa, We laten zien dat kwaliteit en betrokkenheid nog steeds belangrijke elementen zijn bij shows van dit niveau en deze omvang. Volgens de verlichtingsploeg zijn onze producten zeer betrouwbaar gebleken en zijn we blij dat het “Made in Italy-concept” wordt gezien als een toegevoegde waarde. “