Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum heeft een interactieve jeugdroute door het museum ontwikkeld. Op woensdagmiddag 12 juni 2019 is het Jeugdwatersnoodmuseum geopend.

Merken

Koos en Mina, twee ooggetuigen die de ramp als kind hebben meegemaakt, nemen in deze nieuwe route de jonge bezoekers mee in hun verhaal. Onderweg leren ze niet alleen over de watersnoodramp, maar zullen ze ook inzien dat het niet vanzelfsprekend is dat we in Nederland droge voeten hebben. Daarnaast is de Deense geschenkwoning die in het museum staat, als onderdeel van de jeugdroute, volledig in oorspronkelijke staat ingericht volgens het verhaal van Janny. Janny woonde na de ramp in een Deense geschenkwoning. Zodra men de woning van Janny betreedt is het net alsof de tijd is blijven stilstaan.

Om de inrichting van de tentoonstelling helemaal realistisch te maken zijn zelfs de geluiden die bij die tijd horen terug te horen. Hiervoor is gebruik gemaakt van Ecler inbouwluidsprekers en versterkers die door Brandwacht en Meijer onzichtbaar in het decor zijn verwerkt. Onze Ecler Premium Partner dB audiovisueel verzorgde de levering van de materialen.

Meer informatie over het Jeugdwatersnoodmuseum: www.watersnoodmuseum.nl/jeugd