AVer op Circuit Zandvoort

Ten noorden van de Nederlandse kustplaats Zandvoort bevindt zich sinds 1948 Circuit Zandvoort. DRM Showtechniek uit Raamsdonksveer realiseerde op deze prachtige locatie een streaming studio uitgerust met de AVer PTC310U auto tracking camera's.

Merken

De Formule 1 terug naar Nederland!

Op 7 Augustus 1948 vond de eerste race plaats op de toen net voor het eerst geasfalteerde baan.
Vanaf dat moment zijn er tal van wedstrijden op het circuit gereden, waaronder de misschien wel meest bekende Formula 1 Dutch Grand Prix, welke voor het laatst in Zandvoort plaatsvond in 1985. De grote comeback van deze F1 race in Nederland zou na 35 jaar eigenlijk plaatsvinden in Mei 2020 maar is vanwege Covid-19 uitgesteld naar 2021.

We zochten een camera die overweg kan met zeer diverse lichtomstandigheden, de AVer PTC310U was hiervoor de beste oplossing

Mitch de Bever | DRM Showtechniek

Meer dan alleen races op het circuit

Buiten de wedstrijden en races die met regelmaat plaatsvinden leent deze unieke locatie zich ook perfect voor het faciliteren van verschillende evenementen op en om het circuit. Omdat het voornamelijk bij zakelijke evenementen steeds belangrijker is om goed, en op professionele wijze in beeld te worden gebracht mocht DRM Showtechniek een complete studio oplossing realiseren. Deze hybride opgezette studio is volledig ingericht op het kunnen faciliteren van een complete livestream uitzending of studio opname in een modern en bijzonder decor.

Wanneer we het hebben over de inrichting van een complete studio waarbij het gebruikmaken van de nieuwste technieken op het gebied van video en streaming centraal staan is de keuze voor de juiste camera zeer essentieel.

Mitch De Bever van DRM Showtechniek: ” het was voor ons belangrijk om te kiezen voor camera’s die met de meest uiteenlopende omstandigheden qua verlichting om kunnen gaan, dit omdat de achtergrond kan bestaan uit een uitzicht over het circuit bij daglicht wat zorgt voor een grote lichtinval, maar net zo goed uit een decor van led schermen in combinatie met studiobelichting. Na het testen van verschillende merken en het maken van pilot opnames hebben we gekozen voor de AVer PTC310U camera’s.
Buiten de perfecte beeldkwaliteit zorgen de technische mogelijkheden zoals auto tracking en volledige netwerkintegratie ervoor dat het complete systeem op maat en naar wens is in te richten en aan te sturen. Voor de globale bediening van de camera’s hebben we gekozen voor de CL01 controller van AVer”

Gebruikte producten

AVer PTC310U

De PTC310U is een auto tracking camera met 12x optische zoom, 4K output resolutie over HDMI, USB of netwerkstream en beschikt over een 3GSDI output. Met zijn 4K Sony Exmor CMOS beeldsensor zorgt de camera voor een uiterst goede beeld en kleurweergave.