Woonhuis in het zuiden

Bedieningsgemak, een volledig naar wens samen te stellen grafische interface én de mogelijkheid om externe apparaten aan te sturen vanuit één platform.
Dat was de wens vanuit de eigenaar van dit luxe woonhuis in Limburg. Onze partner Lux Workx zocht voor dit vraagstuk de samenwerking met ons op en integreerde een volledige bedieningsoplossing voor zowel audio als verlichting met de producten van Ecler, Visual Productions en Prolights.

Samen van concept naar uitvoering

De opdracht voor dit project was duidelijk, een systeem creëren wat voor de eindgebruiker gemakkelijk te bedienen is en qua uiterlijk precies past bij de uitstraling van de woning.
Lux Workx maakte voor het systeemontwerp en de ondersteuning bij het realiseren van de programmering gebruik van de diensten van Full AVL, samen hebben we gezorgd voor een passend systeem wat volledig is afgestemd op alle wensen van de gebruiker.
Elke ruimte is uitgerust met een eigen touchpanel voor het specifiek bedienen van de ruimte, ook is het vanuit het touchpanel mogelijk om het centrale systeem aan te sturen zoals het veranderen van de centraal af te spelen radiozender.
Het hart van de audio installatie wordt gevormd door twee MIMO88 digitale matrixen welke worden gebruikt in een master / slave configuratie.
Door het toepassen van deze configuratie wordt de flexibiliteit van de signaaldistributie optimaal benut, zo is er een hoofdmatrix geplaatst in het centrale systeemrack welke zich bevind in de kelder vanuit waar de audio naar luidsprekers in de verschillende ruimtes word getransporteerd.
In de woonkamer kan het audiosysteem gebruikt worden in zowel stereo muziek opstelling als 5.1 surround systeem, door het plaatsen van een locale submatrix kan de gebruiker met één druk op het touchpanel wisselen tussen deze situaties.

 

 

Samen met Full AVL hebben we een complexe installatie kunnen opleveren welke aan de voorkant zeer eenvoudig te bedienen is

Patrick Stoffels | Lux Workx

Ruimte voor een feestje

Ook een feestje moet natuurlijk goed gevierd kunnen worden, daarom is de kelder verbouwd tot luxueuze lounge ruimte waarin aan werkelijk alles gedacht is.
De audio wordt weergegeven door luidsprekers uit de Arqis serie van Ecler welke perfect passen in het design van de ruimte, door de keuze voor deze luidsprekers kan er perfect gevarieerd worden tussen muziek op lounge niveau en los gaan op de dj set.
Ook de verlichting is uiteraard afgestemd op het ontwerp van de ruimte, vanuit het Ecler touchpanel kunnen verschillende lichtstanden worden opgeroepen in de Visual Productions LPU-2.
Om het geheel nog meer show element mee te geven is er gekozen voor de plaatsing van Prolights movingheads welke netjes in het plafond zijn ingebouwd.

Gebruikte producten

Visual Productions LPU2

Hardware voor Cuety lightcontrol app. Cuety is een lichtbesturings-app die gebruikt kan worden op een tablet. Tevens Biedt LPU-2 connectiviteit met andere apparatuur waardoor hij zeer toepasbaar is in vaste installaties.

Ecler MIMO88

Ecler Mimo88 is een digitale 8x8 audiomatrix mixer uitbreidbaar naar 16x16. De krachtige DSP processor zorgt voor hoogwaardige audio kwaliteit en alle benodigde mogelijkheden om audio signalen te processen en routen.

Ecler eLPA2-950

Eindversterker met 2 uitgangen van 950 watt. Temperatuurgestuurde ventilator, lichtgewicht en slechts 2HE hoog. DC protection, korstluitvast en beveiligt tegen oververhitting.

Tribe Pixie Spot BK

De Tribe PIXIESPOT BK was de eerste TRIBE LED spot movinghead, uitgerust met een 60 W RGBW / FC LED-lichtbron voor grenzeloze helderheid, intense en verzadigde kleuren en een echt wit. De PIXIESPOT kan ook draadloos worden bediend via de optionele USB Wi-Fi transceiver.