schmidt zeevis

Op dinsdag 8 december 2015 opende Koningin Maxima het nieuwe gebouw van vishandel Schmidt Zeevis op bedrijventerrein Spaanse Polder bij de A20 in Rotterdam. Maxima doopte het nieuwe gebouw dat half in het water ligt en de vorm heeft van een boot. Schmidt Zeevis vertrok uit haar vestiging aan het Vasteland omdat het in het centrum te weinig ruimte had voor haar groothandel. Op 1 december 2014 werd de eerste paal geslagen. Het ontwerp is van A&W Architekten uit Rotterdam.

Sector

Merken

Schmidt Zeevis begon ongeveer 100 jaar geleden in 1908 met ‘Oma’ Schmidt achter haar viskar, dat in 1916 uitgroeide tot een winkel. Tegenwoordig zet Schmidt Zeevis jaarlijks ruim 55 miljoen euro om, verspreidt 2,5 miljoen kilo verse vis en 2,4 miljoen kilo bevroren vis per jaar. De winkel is slechts een klein deel van de business. Het visbedrijf bevoorraadt 1200 restaurants en cruiseschepen en is stamgast op feesten en partijen voor de rijken der aarde.

 

Dé Audiovisuele Inrichters van CT-AV integreerden in dit prachtige nieuwe onderkomen een geluidsinstallatie die, net als het ontwerp van het gebouw, ongewoon is.  De luxe winkel met lunchroom werd voorzien van een Ecler geluidsinstallatie die naast de dagelijkse achtergrondmuziek in staat is ook complete concerten van ’s lands bekendste artiesten  en minder bekende maar zeer talentvolle artiesten weer te geven.  Het kan namelijk zomaar gebeuren dat tijdens een ‘normale’  zaterdagmiddag spontaan een operagezelschap u als verrassing toezingt, maar ook modernere genres passeren de revue.  Schmidt Zeevis gaat hiermee voor maximale beleving en verrast haar klanten niet alleen met het beste wat de zee te bieden heeft,  maar ook het beste op muziekaal gebied.

 

bron: www.nieuws.top010.nl