Brut 172

In 1997 opende Hans van Wolde restaurant Beluga in Maastricht. Een jaar later ontving de zaak een Michelinster, in 2005 volgde een tweede maar in 2018 ging het roer om: Hans verkocht Beluga. Hij wilde opnieuw beginnen, een zaak starten die nog niemand ooit gezien had.

Sector

Merken

Een uitzonderlijke beleving op hoog niveau

Op het Limburgse landgoed Reijmerstok opent hij nu Brut172, een intiem restaurant mét suites in een prachtige boerderij. De ambitie is hoog: Van Wolde wil dat de zaak in de toekomst in de top-10 van mooiste en beste restaurants ter wereld gaat thuishoren.

Ik wil bij de top-10 van mooiste restaurants ter wereld horen

Hans van Wolde | Brut172

Hier vind je wat je niet verwacht. De deur wordt geopend en je stapt een andere wereld binnen. Een wereld waar smaak, geur, beeld en geluid om voorrang vechten. De zaak is ingericht met een state-of-the-art audiosysteem. Net als bij Beluga, zal Van Wolde ook in Brut172 zo nu en dan achter de dj-tafel kruipen. Alleen de beste beleving is goed genoeg. Volgens Van Wolde bestaat het tafelen van de toekomst uit 60% beleving en 40% eten.

Ecler Premium Partner Verjans AV is verantwoordelijk voor de audiovisuele inrichting van Brut 172. Hierbij werd in de ontwerpfase al veel aandacht besteed aan de verwachtingen en het hoge kwaliteitsniveau van dit culinaire bedrijf. Het systeem werd samen met een audiospecialist van Full AVL Distribution volledig digitaal ingeregeld en afgestemd op de ruimte en toepassing.

Het restaurant heeft 22 zitplaatsen en een chef’s table voor 6 personen. Van Wolde gaat elke avond alleen maar voor die 6 personen koken en is dan chef en gastheer tegelijk. In totaal bestaat de keukenbrigade uit 12 man.

Brut172 bekroont met 2 Michelin sterren

Ruim een jaar na de opening ontving van Wolde wederom 2 Michelin sterren. Brut172 is een prachtig bedrijf met een geweldige keuken. Hier krijgt ‘lekker’ een nieuwe betekenis. Brut is het leven, maar dan nog mooier. Brut is terug naar de bron. Echt, eerlijk, oer. Een uitzonderlijke beleving, 172 meter boven NAP.

Ontwerp en installatie
Verjans AV
Systeem engineering
Full AVL
Foto's
Brut172