Caroz, The Control Tower

Caroz is wereldwijde leider in fourth-party logistics, ze richten zich op het stroomlijnen van business en leveren de meest geavanceerde transportmanagementsoftware. Als een betrouwbare partij, zonder bezit van vrachtwagens, treinen, vliegtuigen, schepen, warehousing of distributiecentra, leveren zij een werkelijk onafhankelijk advies in supply chain vraagstukken.

Sector

Merken

Hun nieuwe hoofdkantoor staat in Venlo. Een ultramodern controlecentrum, voorzien van de modernste technieken. Uiteraard dient zo’n “control tower” ook te worden voorzien van een mooie uitstraling aan de buitenzijde. Voor de AV techniek was Lagotronics Projects al betrokken en zij kregen de vraag om een voorstel te maken voor de gevelverlichting.

Als vaste verlichtingspartner van Lagotronics werd Full AVL ingeschakeld om een lichtplan en visualisaties te maken om de opdrachtgever te overtuigen van het resultaat. Patrick Leijten van Full AVL koos ervoor om als uitgangspunt de keuzes van de architect te versterken. De donkere steen van de begane grond is verlicht in een mystieke blauwe kleur die ook terug te vinden is in de huisstijl van Caroz. Door deze blauwe verlichting lijkt de bovenverdieping als het ware te zweven. De roestkleurige bovenzijde van de façade is verlicht in een warm witte lichtkleur om zodoende de kleur en structuur van het gekozen materiaal zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven.

Prachtig om te zien dat wat we virtueel bouwen er in werkelijkheid ook zo uit komt te zien

Joep van Iersel | Full AVL

Na het uitwerken van het lichtplan heeft Full AVL renders in 3D gemaakt om het beoogde effect weer te geven. “Prachtig om te zien dat wat we virtueel bouwen in de werkelijkheid er ook zo uit komt te zien”  reageerde Joep van Iersel, die verantwoordelijk was voor de productie van de 3D visualisaties.

“Het resultaat is prachtig geworden! Voor ons was dit een omvangrijk project wat naast de gevelverlichting ook veel AV oplossingen in het pand omvatte. Dan is het fijn dat we gebruik kunnen maken van de expertise en ondersteuning van Full AVL. Deze samenwerking is al jaren heel vruchtbaar” aldus Ralf Holzapfel die namens Lagotronics Projects verantwoordelijk was voor dit project.

Website Lagotronics projects 
Website Caroz
Foto’s: Just Herm Photography