Martien van Doorne Cultuurcentrum

Cultuurcentrum Martien van Doorne is dé plek in Deurne om te ontspannen en te genieten van theater. Een grote theaterzaal, een kleine zaal en een conferentieruimte bieden ruimte aan tal van evenementen. Al met al het bruisend hart in het centrum van Deurne.

De grote Rabo Cultuurzaal was toe aan nieuwe theaterverlichting, uiteraard moest dat LED worden. Namens Full AVL is Mischa Woudenberg samen met het technische team van het theater op zoek gegaan naar de juiste armaturen die aansloten bij de wensen en behoeften van het theater. Na een intensieve periode van testen en shoot-out demo’s kwam een mooie selectie van Prolights armaturen als beste uit de bus.

Prolights armaturen blonken uit in lichtkwaliteit

Carlo Reijs | Hoofd theatertechniek

Carlo Reijs, verantwoordelijk voor de theatertechniek: “De Prolights armaturen blonken uit op het gebied van lichtkwaliteit. Ook het bedieningsgemak is echt onderscheidend t.o.v. andere merken. De service en ondersteuning van de Nederlandse distributeur gaf ons het vertrouwen om een investering van deze omvang in Prolights armaturen te doen”.

De aankoop bestond onder andere uit Prolights ECL Fresnel TW, ECL Profile CT+ en horizon belichting d.m.v. ECL Cyclorama 050 armaturen. Alle lichtbronnen zijn gekalibreerd volgens het unieke Spektra systeem van Prolights. Hiermee worden alle kleuren en kleurtemperaturen van alle gebruikte armaturen exact gekalibreerd. Dit levert een enorme tijdwinst tijdens het programmeren van shows en zorgt voor een strakke en consistente uitstraling van het lichtplan (meer weten over Spektra klik hier).

We verwachten in de toekomst vaker samenwerking te vinden

Patrick Leijten | Full AVL

Na een aanbesteding kwam Rolight met een passende aanbieding, waarna zij als leverancier samen met Full AVL zorgde voor levering van deze mooie set verlichting. Full AVL, die als exclusief distributeur van o.a. Prolights zelf geen theaters belevert, is blij met de samenwerking met Rolight . “We verwachten in de toekomst zeker nog vaker samenwerking te vinden”, aldus Patrick Leijten van Full AVL.

Gebruikte producten

Prolights EclFresnel JR TW

De prolights EclFresnel JrTW is een geavanceerde LED-vervanging van traditionele 650W Fresnel-lampen, met 6-kleurenmenging voor een zeer nauwkeurige reproductie van het witte spectrum van 2.800 K tot 10.000 K met hoge CRI en een uitgebreide kleurreproductie.

Prolights EclFresnel TW

De Prolight EclFresnel TW is een geavanceerde LED-vervanging van traditionele 1.000 W Fresnel-lampen. Biedt 6-kleurenmenging en levert een zeer nauwkeurige reproductie van het witte spectrum van 2.800 K tot 10.000 K met hoge CRI en een uitgebreide kleurreproductie.

Prolights EclProfile CT+ BK

EclProfile CT + is een profiel LED spot met zes kleurenmenging van hoge kwaliteit. Ontworpen om de beste lichtkwaliteit te bereiken voor wittinten en kleurenspectrum

Prolights EclCyclorama 050

EclCyclorama 050 is een lineaire cyclorama met een projectie met zachte rand, ontworpen in een verrassend lage vormfactor om zowel aan de voor als aan het de achterzijde van het podium te voldoen, en biedt een ongekend helderheidsniveau in zijn categorie.