De Vreedzame Krijger

Vanaf de Maasboulevard in Venlo kijkt De Vreedzame Krijger uit over de Maas.  Het kunstwerk is niet onbesproken omdat het al eerder op deze plek stond, discussie rondom financiën zorgde er toen voor dat het beeld werd weggehaald. Dit tot grote teleurstelling van veel Venlonaren. 

Sector

Merken

De krijger mag gezien worden

Mede dankzij de inzet van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus is het beeld weer terug. Het gezelschap vierde zijn 176 jarig bestaan (16×11) en ziet het terugkeren van de Vreedzame Krijger als een verjaardagscadeau aan de Venlonaren.

Nu de Krijger weer terug is mag hij ook gezien worden. Een passend lichtontwerp werd gemaakt en geïnstalleerd door Luxworkx. Uitgangspunt hierbij is het benadrukken van de transparante structuur waarbij een spel van licht en schaduwen een prachtig resultaat oplevert.

Kunstenaar Rik van Rijswick is verheugd dat zijn kunstwerk weer op de vertrouwde plek in Venlo staat. De Vreedzame Krijger straalt volgens van Rijswick een boodschap uit waar de Venlonaren iets aan kunnen hebben. “Stop! Tot hier en niet verder! Dat is de boodschap die de Vreedzame Krijger heeft. Het moet de mensen doen beseffen dat je soms je grenzen wat duidelijker moet aangeven en wat meer tot rust moet komen”, zegt de kunstenaar.

Foto’s: www.epic-media.nl