Tango Venlo

Het kunstwerk Tango in Venlo is een 10 meter hoge stalen sculptuur. Door de rode kleur fungeert de monumentale sculptuur als een landmark aan de Maasoever.

Sector

Merken

De dialoog tussen kunstwerk en omgeving ontstaat door de monumentale vorm. Deze vorm is schijnbaar eenvoudig maar is van elke kant weer anders en daardoor blijft de sculptuur verrassen. Een strakke lijn is de spanningsboog en geeft er vaart en dynamiek aan, als een Tango volgens de kunstenaar. “Fantastisch dat ik de kans heb gekregen om een nieuwe sculptuur voor de Maasboulevard te realiseren” Aldus Fons Schobbers ontwerper van deze aanwinst

Lichtontwerp

Full AVL is gevraagd het lichtontwerp voor deze sculptuur te maken. Geen eenvoudige klus, de vele hoeken en ronde vormen waren een uitdaging om het object zo mooi en egaal mogelijk verlicht te krijgen. Met behulp van een digitaal 3D model is Full AVL erin geslaagd om ook tijdens de donkere dagen dit bijzondere object tot zijn recht te laten komen. Installateur Lux Workx zorgde voor de levering en installatie van de volledige lichtinstallatie.