Ecler in de Boerhoorn

In de nieuwbouw van multifunctioneel centrum De Boerhoorn in Rolde installeerde onze partner D.I.A. Licht, Geluid & Beeld een volledig centraal aan te sturen Ecler audiosysteem. Omdat flexibiliteit en toekomstbestendigheid een grote rol speelde in de keuze voor het nieuwe systeem werd vanuit het ontwerp gekozen voor een volledige audiodistributie over Dante.

Sector

Merken

De nieuwe huiskamer van Rolde

In de provincie Drenthe op zo’n zes kilometer vanaf Assen vind je het dorp Rolde.
Multifunctioneel centrum De Boerhoorn heeft hier een belangrijke rol voor zowel jong als oud,  het is namelijk hét ontmoetingspunt voor de inwoners van Rolde en de omliggende dorpen.

Op 20 December 2020 werd begonnen met de sloop van de ”oude” Boerhoorn om vervolgens plaats te maken voor een compleet vernieuwd onderdak aan cultuur, sport, educatie en welzijn.
D.I.A. Licht, Geluid & Beeld uit Assen mocht een compleet nieuwe AV-installatie voor het pand ontwerpen en installeren, hierbij is gekozen voor een compleet Ecler Netmanager systeem om zowel audio als video aan te kunnen sturen.

Met de Ecler Netmanager kunnen we eenvoudig voorzien in zeer uitgebreid maar eenvoudig te bedienen systeem voor het aansturen van audio en video

Gerard Koops | D.I.A. licht en geluid

Flexibel inzetbaar en toekomstbestendig

Bij de keuze voor het volledig nieuwe audiosysteem stond, naast uiteraard een sublieme geluidskwaliteit, ook het bedieningsgemak voorop.
Omdat De Boerhoorn bestaat uit verschillende ruimtes waarin op elk moment van de dag gevarieerd kan worden in het gebruik of de toepassing ervan, is er naast een centrale bediening vanuit een touchscreen of tablet ook gekozen voor een eenvoudige bediening per ruimte, dit gebeurt middels de Ecler WPNET4KV wandcontroller.

Alle ruimtes van de Boerhoorn moeten flexibel inzetbaar zijn, dit betekent in de praktijk dat de ruimtes zowel opzichzelfstaand als geschakeld te gebruiken moeten zijn.
Dit is gemakkelijk te realiseren door binnen de toegankelijke bedieningsinterface te kiezen in welke configuratie een ruimte gebruikt wordt.
Wanneer ruimtes aan elkaar gekoppeld zijn worden hier ook de wandcontrollers en inprikpunten in meegenomen, je kunt op deze manier dus letterlijk overal in de ruimte inprikken en het geheel bedienen.

Omdat de gehele audio- en videodistributie over het netwerk verloopt, kan er op vrijwel elke plek in het pand snel en gemakkelijk een extra in- of output gecreëerd worden,
door deze flexibele vorm van werken is een eventuele uitbreiding in de toekomst dan ook eenvoudig te realiseren.