Glow - Vesteda toren

Ben jezelf! Met deze boodschap willen de talenten van het SintLucas het Eindhovense icoon in gekleurd licht zetten. Zij hebben Rainbow niet voor niets bedacht. Regenboogvlaggen laten onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen. Tegelijkertijd heeft de regenboog iets magisch. Het is de mooiste lichtshow van de natuur, een spiritueel fenomeen dat symbool staat voor diversiteit en mensenrechten. En zoals de talenten zelf zeggen: ‘Omdat je op het SintLucas jezelf mag zijn!’

De show start aan beide zijdes van de Vesteda met een regenboog. De shows zijn anders, maar het thema van de regenboog blijft hetzelfde. Dat is wat elkaar verbindt.  Hoewel de twee zijdes een andere weg inslaan, maakt SintLucas hiermee duidelijk dat iedereen gelijk is, ondanks de verschillen.

Full AVL werkte met trots mee aan dit project. Na een training van de studenten konden zij de opgedane kennis in de praktijk brengen. Twee stuks CueCore2 van Visual Productions werden beschikbaar gesteld om de DMX aansturing en show control te verzorgen. Omdat er geen fysieke netwerkverbinding is tussen de twee zijdes van het gebouw, zijn beide CueCores gesynchroniseerd aan een NTP server. Deze klok die via internet beschikbaar is, zorgt ervoor dat de lichtshows aan beide zijde van het gebouw synchroon lopen maar toch elk hun eigen verhaal vertellen.

Het verhaal aan de zijde van Coöperatie DELA gaat over de keuzes die jij maakt.

Jij bent het middelpunt. De keuzes die jij maakt, zijn belangrijke stappen in jouw leven. Ze maken je tot wie je bent. Soms is het lastig om te weten welke keuzes de juiste zijn. Doe waar jij fijn bij voelt en laat de mening en invloed van anderen los.

Het verhaal aan de stadszijde gaat over samenzijn en accepteren van verschillen.

Help elkaar om onszelf te kunnen zijn. Steun anderen en help waar nodig: het maakt niet uit wie je bent. Hoe jij je voelt is een zelfverzekerdheid die voortkomt uit de wetenschap dat je onderdeel bent van een groter geheel. We bewandelen allemaal een eigen weg die voor ons goed voelt en we mogen een andere afslag kiezen dan anderen. Het eindpunt is hetzelfde. Namelijk, de plek waar jij je gelukkig voelt én jezelf kan – durft en mag zijn. Daar staat SintLucas voor!

OMDAT JE OP HET SINT LUCAS JEZELF MAG ZIJN!

Studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek kozen voor de weergave in led kleuren. Roze, rood, paars, blauw, oranje, groen. Het is intens en adembenemend, groots en zichtbaar stralend vanuit alle hoeken van Eindhoven. Juist op zo’n stadsicoon, laten de talenten en GLOW samen zien dat diversiteit de stad als een schat aan kleuren verbindt. In het midden van de route, als een ijkpunt én als statement.

Lichtshow: Pip van Gent, Teun van Seggelen, Gavin Lammers
Techniek: Hans van Malsen en Ties Bogers

Concept, Pre-production en realization
SintLucas
Show control
Full AVL Distribution B.V.
Light equipment
Bazelmans AVR
Persbericht
Glow Eindhoven
Lichtshow
Pip van Gent, Teun van Seggelen, Gavin Lammers
Techniek
Hans van Malsen en Ties Bogers
Project leider
Jasper van der Wey

Gebruikte producten

Visual Productions CueCore2

Veel DMX kanelen nodig? CueCore2 biedt er 1024, die verdeeld over 6 onafhankelijke playbacks met een maximum van 128 tracks (DMX recordings) kunnen afspelen op allerlei inkomende triggers, of door de interne realtime klok en agenda. En is hij in te zetten als een Art-Net of sACN node om 2 universes om te zetten naar DMX. Gecombineerd met de intelligentie van Cuecore2 ontstaat er dan een krachtige oplossing voor het mergen en omzetten van stuursignalen.