Molenbossen Flats Venlo

Woningcorporatie Antares heeft de afgelopen jaren uitgebreide renovaties uitgevoerd aan de vier Molenbossen flats in Venlo, resulterend in een verbluffend eindresultaat. Om dit indrukwekkende project op passende wijze af te ronden, zocht Antares naar een doeltreffende afronding in de vorm van duurzame sfeerverlichting.

Sector

Merken

De verlichting draagt bij aan de herkenbaarheid en identiteit van elk van de vier flats. Gedurende de renovatie kregen de woongebouwen, elk met een eigen naam, een accentkleur. Deze accentkleur is subtiel verwerkt in de verlichting van de kopgevels. De verlichting is zorgvuldig ontworpen om de gevels in elke gewenste kleur te kunnen belichten, waardoor er flexibel kan worden ingespeeld op bijzondere gebeurtenissen en actuele thema’s. Het resultaat is een prachtige verfraaiing van de vier kopgevels!

Om het concept van Antares om te zetten in een technische oplossing, werd Lagotronics Projects ingeschakeld. Full AVL Distribution heeft de benodigde verlichting berekend om de immense gevels van boven naar beneden te verlichten. Dankzij de renders die Full AVL heeft verstrekt op basis van deze berekeningen, kon Lagotronics het beoogde effect overtuigend aan de opdrachtgevers presenteren, wat heeft geleid tot het verkrijgen van de opdracht. Aan elke kopgevel is een modulair opgebouwde constructie bevestigd, waaraan 6 tot 8 LED-strips van elk één meter zijn gemonteerd. Op het dak van elke gevel bevindt zich een stuurkast met voeding, lichtcontroller, verwarming en thermostaat. De energiezuinige LED-verlichting is aangesloten op een tijdschakeling en brandt alleen tijdens de avonduren. Dankzij de aanwezige zonnepanelen op alle gebouwen wordt het grootste deel van de benodigde energie duurzaam opgewekt.

Dit project is niet alleen prachtig, maar ook uiterst duurzaam!