Prolights on tour met Mad Men

Kapot gaan was nog nooit zó lekker. Bizarre lichtshows, een special effects-arsenaal waar je het warm van krijgt en een show om he-le-maal uit je plaat te gaan. Mad Men heeft maar één doel: neem morgen maar een dagje vrij. Rock, hip-hop, hardstyle, pop, metal, Nederlandstalig, de genres vliegen je om de oren in deze keiharde liveshow.
Pak een drankje, dans je kapot, schreeuw de longen uit je lijf, wij bellen je baas wel. Join the madness.
Dat is de omschrijving van de vijfkoppige coverband Mad Men, en niets is hieraan gelogen... de door Yaow! Events op timecode geprogrammeerde lichtshow staat als een huis!

Wij zijn al jaren fan van het merk Prolights, het is mooi om te zien hoe alle verlichting in deze set tot zijn recht komt.

Niels Fremouw | Yaow! Events

Aan werkelijk alles is gedacht bij het lichtontwerp in deze tourende show, zo is de set schaalbaar gemaakt zodat hij op vrijwel elk podium te bouwen is.
Ook is de volledige vloer set op het gebied van de kabel en transport infrastructuur zo ingericht dat deze gemakkelijk en snel te plaatsen en weer te verplaatsen is.
Zo wordt er in de achtergrond gebruikgemaakt van verrijdbare ballet torens waarin onder andere de Prolights Ruby moving heads en Sunrise 2 blinders een plekje hebben gekregen.
Om ervoor te zorgen dat de lichtshow strak is afgestemd op de muziek van de band is de complete show op timecode geprogrammeerd, hierbij wordt gebruikgemaakt van twee Visual Productions TimeCore’s.

Gebruikte producten

Visual Productions TimeCore

Solid state Tijdcode tool. Converteert verschillende tijdcodes, genereerd tijdcodes en communiceert diverse andere protocollen zoals o.a. UDP, OSC, TCP. Tevens kan hij overweg met verlichtingsprotocollen zoals Artnet en sACN.

Prolights Ruby

Beam moving-head
Osram Sirius HRI 132W
2° beam

Prolights Diamond 7

Led wash, zwart
7 X 15W RGBW LED
Zoom 6 tot 66°

Tribe SUNRISE 2L

LED Blinder
2 X 85W 3080K LED
Strobo functie

Prolights LUMIPAR12UQPRO5

LumiPar is een compacte ledpar ontworpen voor professioneel gebruik. De krachtige output met 4 kleuren leds zorgt voor een egale wash.