Luchtvaartmuseum Aviodrome

Op 10 oktober 2019 opende Dirk Lips, algemeen directeur Libéma de grootste en meest interactieve permanente expositie over 100 jaar burgerluchtvaart in Nederland. Voorafgaande aan deze opening verbouwde Aviodrome de complete expositiehal. De nieuwe tentoonstelling is een chronologische weergave van diverse hoogtepunten en ontwikkelingen in 100 jaar burgerluchtvaart in Nederland.

Tijdens deze installatie zijn alle vliegtuigen en tussenruimtes voorzien van nieuwe verlichting, de vliegtuigen zijn uit diverse hoeken aangelicht. De andere collectie in de tussenruimtes zijn voorzien van spanningsrail en ledverlichting. Dit alles vergde veel creativiteit om de vliegtuigen en collectie subtiel maar goed aan te lichten zodat voor liefhebbers elk detail zichtbaar is.

Nightlife Productions, specialist in AV-systemen voor o.a.de leisure industrie, verzorgde het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe lichtplan. In dit project maakten ze gebruik van DTS Artemio LED mini profiel spots en DTS Scena LED Frensel schijnwerpers om de vliegtuigen aan te lichten.

Foto’s: Aviodrome

www.aviodrome.nl

www.nightlife.nl