Storyworld

In Storyworld, het spiksplinternieuwe museum in Groningen, waar alles draait om strips, games en animatie, is ‘doen’ het sleutelwoord. Bezoekers worden uitgedaagd om zélf aan de slag te gaan met de vele interactieve toepassingen. Dat vraagt nogal wat van de audiovisuele apparatuur. Een opdracht waar dB audiovisueel wel raad mee wist.

Merken

Liefhebbers van strips, games en animatie kunnen in het gloednieuwe Storyworld hun hart ophalen. In het museum, dat op 11 januari voor het eerst de deuren opende, staat het creatieve proces centraal. Dat begint altijd met een vel wit papier, zegt directeur Hans Poll. “Daarna komen de eerste schetsen. Vervolgens laten we zien hoe je een goed verhaal vertelt. Hoe zorg je voor een spannende structuur? Als bezoeker van het museum kom je daar gaandeweg achter, terwijl je door de verschillende ruimtes loopt.”

In totaal heeft dB zo’n twintig audiovisuele toepassingen voor het museum gemaakt, variërend van twee grote beeldschermen in de vorm van een halve cirkel inclusief vier projectoren en speakers, tot een klein touchpaneel waarmee je in een paar stappen je eigen stripfiguur kunt schetsen. Voor de invulling van audioweergave koos dB audiovisueel voor Ecler producten. De compacte versterkers en kleine 3” inbouwluidsprekers lenen zich uitermate goed om in te bouwen in de compacte ruimte die in, op en achter de decorstukken te vinden is. Voor de opbouwluidsprekers gebruikte dB audiovisueel de bijzondere Trail luidspreker die tevens ook als draadloze speaker voor lichtrail montage beschikbaar is.

Als officieel Ecler Premium Partner is dB audiovisueel de aangewezen partij voor het juiste advies en uitvoering van dit Ecler AV systeem. Een mooi staaltje van creativiteit, gecombineerd met technische kennis. Omdat de apparatuur door grote aantallen bezoekers gebruikt moet kunnen worden, moest ook het materiaal tegen een stootje kunnen, benadrukt Storyworld directeur Hans Poll. Dat is allemaal prima gelukt, lacht hij. “Vanaf dag één hebben we veel aanloop, de bezoekers zijn enthousiast. Ik kan niet anders zeggen dan dat dB audiovisueel mooi werk heeft geleverd.”