Mooiste toilet van Nederland

De jury van het Mooiste Toilet van Nederland was dit jaar unaniem en de keuze was niet moeilijk: de Gouden Kraan gaat dit jaar met vlag en wimpel naar de rooftop bar BLOU van Best Western Plus Hotel Haarhuis in Arnhem. Een bezoek aan dit toilet is een unieke ervaring en zelfs een spannende belevenis.

De aansturing van deze “one of a kind” toilet ervaring wordt verzorgt door de CueCore2 van Visual Productions.  Een eenvoudige koppeling tussen de doorspoelknop, de kraan en de GPI aansluitingen op de CueCore worden de lichtprogramma’s gestart. Mischa Woudenberg van Full AVL zorgde voor de programmering van de spectaculaire programma’s die menig toiletbezoeker laat schrikken.  “gelukkig hebben ze hun behoefte net gedaan” aldus Mischa Woudenberg. “anders zou je het spontaan in je broek doen”.

gelukkig hebben ze hun behoefte net gedaan, anders zou je het spontaan in je broek doen

Mischa Woudenberg | Full AVL

De gender-neutrale wc-ruimte is aangelegd in een ongebruikte liftschacht en om de bezoeker wat spektakel te bieden kreeg het toilet een vijf centimeter dikke glazen bodem. De diepte van achttien meter onder je zie je pas als je doortrekt of gebruikmaakt van het fonteintje. Bij gebruik van het toilet laten verschillende lichteffecten de diepe schacht zien die in de kelder eindigt. Er is ook een speciale knop waar bezoekers de verschillende lichteffecten zelf kunnen kiezen.

Om de beleving extra kracht bij de zetten, stuurt de CueCore2 op het moment dat het toilet wordt doorgespoeld een digitaal bericht naar een Player One van Ecler.  Deze audio speler speelt vervolgens een audio effect synchroon met de lichtshow af. Alle gebruikte apparatuur is solid-state, energiegebruik en onderhoud zijn daarom geen issues.  De installatie is klaar om jarenlang 24/7 onderhoudsvrij te kunnen functioneren daardoor is naar de wc gaan bij BLOU altijd een unieke belevenis.

Programmering
Full AVL
Levering en installatie
EZ LED Light Solutions