Sporthal de Boog Lent

Vanuit de afdeling Vastgoed Sport en Accommodaties (VSA) van de Gemeente Nijmegen ontstond de vraag naar meer uniformiteit in apparatuur m.b.t. alle sportaccommodaties, te beginnen bij de gloednieuwe, voor topsport geschikte, sporthal De Boog in Lent.
Onze partner BPRvisie richtte het complete project in met een mooie Ecler installatie die zorgt voor optimale muziek- en spraakweergave én een doeltreffende flexibele bediening.

Merken

Sporthal De Boog is onderdeel van Vastgoed Sport en Accommodaties (VSA) van de Gemeente Nijmegen. Onder VSA vallen alle sportaccommodaties van de gemeente, van wijkaccommodaties tot grote sportfaciliteiten zoals de Jan Massinkhal, De Boog en schaatsbaan Triavium. De wens van VSA is om de algehele kwaliteit en het gebruiksgemak van de accommodaties te verhogen door uniformiteit in audiovisuele (AV) apparatuur te creëren. De teamleider binnensport vertelt: “Binnen VSA zijn er accommodatiebeheerders die een vaste werkplek hebben, maar soms moet je ook op elkaars accommodatie staan. Dan is het fijn dat er uniformiteit is in het materiaal, zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende werkplekken.”

BPRvisie heeft de complete audiovisuele inrichting van sporthal De Boog mogen verwezenlijken, waaronder audio in de horeca gelegenheid, de achtergrondmuziek- omroepinstallatie, het narrowcasting system en de koppeling met het digitaal scorebord.
Het audio-/omroepsysteem zorgt ervoor dat achtergrondmuziek en mededelingen zowel in de entreehal, horecagelegenheid, kleedkamers en in de multifunctionele sportzaal goed te verstaan zijn voor alle aanwezigen.

Voor de bediening van het complete systeem is gekozen voor een Ecler MIMO matrix processor in combinatie met meerder WPNETTOUCH touchscreens, op deze manier kan het systeem op de achtergrond geheel naar wens van de klant worden ingeregeld en op de voorgrond eenvoudig worden bediend via de geheel op maat gemaakte grafische user interface op de touchscreens.

Voor de audioweergave is gekozen voor meerdere luidsprekers uit het assortiment van Ecler, zo wordt er in de sporthal gebruik gemaakt van de ECMP12 muziekprojectoren voor een perfecte weergave van zowel muziek als spraak. In de horeca gelegenheid van de sporthal is gebruik gemaakt van meerdere luidsprekers uit de Arqis serie van Ecler.