Sugar City

SugarCity in Halfweg, een kleine industriestad tussen Amsterdam en Haarlem, is een nieuw soort locatie voor zakelijke evenementen zoals productlanceringen, tv-shows en fotoshoots. Sinds kort is deze locatie voorzien van een netwerk setup met Visual Productions Quadcores, B-Stations en DIN-rail DMX Splitters voor de controle van de sfeerverlichting op diverse locaties.

SugarCity maakt gebruik van de in 1919 gebouwde Centrale Suikerfabriek. Dit industrieel erfgoed leent zich uitstekend voor multifunctioneel gebruik, maar het onverlichte stalen interieur oogde niet aantrekkelijk en nodigde niet uit tot het huren van deze locatie voor de veeleisende zakelijke klanten. Bazelmans AVR werd gevraagd voor het ontwerp en installeren van een permanente installatie met sfeerverlichting voor deze locaties. Deze moest niet alleen een eenvoudige bediening bieden voor de locatiemanagers, maar tevens de mogelijkheid bieden om deel uit te maken van een lichtbesturingssysteem voor show- en evenementenverlichting.

Denise Schimmel, directeur van SugarCity Events, heeft Bazelmans AVR gekozen als technische partner, Bazelmans AVR begreep de wensen van SugarCity Events en zag het belang in van een lichtontwerp om de industriële kenmerken van de oude Sugar Factory tot zijn recht te laten komen. Dennie Tenniglo, accountmanager bij Bazelmans AVR, betrok Roel van Gisbergen bij het project voor het ontwerp en het programmeren van het totale besturingssysteem.

3 stuks QuadCores, die Van Gisbergen koos als hart van de installatie, worden ingezet in een netwerk aangevuld met softpatch ELC nodes, en 3 stuks B-Stations voor bediening door de gebruikers. De locatieverlichting is verdeeld in 3 zones. 570 RGBW ledspots worden gebruikt om stijlvolle sfeer- en downlighting in de hele zaal te bieden. Het DMX-signaal voor deze armaturen wordt versterkt en verdeeld over de hele zaal met 12 stuks Visual Productions DIN-Rail DMX Splitters.

De B-Stations zijn geprogrammeerd voor twee afzonderlijke scenario’s.

1. De B-Station is in staat aan/uit te bieden, en daarnaast een grote selectie van vooraf ingestelde kleuren en sferen.

2. Wanneer het systeem wordt overgenomen door een externe console, regelen de B-Stations de intensiteit van de locatieverlichting.

 

 

Daarnaast zorgde Van Gisbergen ervoor dat het hele systeem kan worden bediend met een eenvoudige 24-kanaals desk en met een volwaardige lichttafel kunnen alle armaturen afzonderlijk bestuurd worden. Tv-programma’s, zoals de Voice Of Holland worden opgenomen in deze zaal. De gebruikte GrandMA kan gewoon rechtstreeks in het QuadCore netwerk om ook het omgevingslicht te betrekken in de show.

De B-Station is zeer gebruiksvriendelijk en robuust. Dit apparaat is perfect voor dit soort locaties

Dennie Tenniglo | Bazelmans AVR

Tenniglo: “De B-Station is zeer gebruiksvriendelijk en robuust. Dit apparaat is perfect voor dit soort locaties”. Van Gisbergen was blij met de veelzijdigheid van de QuadCore en het gemak van programmeren, “QuadCore en B-Station blijken op deze locatie de perfecte en flexibele oplossing te bieden, wat de klant voor ogen had.”