Lichtpunt levert Prolights armaturen in Schouwburg Concertzaal Tilburg

Schouwburg Concertzaal Tilburg staat bekend als een van de belangrijkste culturele middelpunten van Tilburg. Op deze prachtige en veelzijdige locatie worden jaarlijks talloze theater- en dansvoorstellingen, concerten, musicals en evenementen in verschillende zalen georganiseerd. Met een dynamisch programma dat elk seizoen wordt gepresenteerd, ontstond er voor de Concertzaal een sterke behoefte aan een geheel nieuwe lichtset. Deze set moest voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en tegelijkertijd flexibel en eenvoudig inzetbaar zijn voor diverse producties en evenementen.

Na grondig testen van verschillende armaturen, viel de keuze voor de vervanging van conventionele 2kW-armaturen op de Prolights ECLFresnel 2KTW. Deze 500 Watt led fresnel presteerde zowel op het gebied van lichtoutput als kleurmenging het beste in de test. De 6-voudige color engine, in combinatie met de ingebouwde lineair bedienbare CCT-presets van 2800 tot 10.000K, maakt het mogelijk zowel sublieme wittinten als een volledig kleurenspectrum te creƫren. Dit biedt de technici in Tilburg aanzienlijke flexibiliteit, aangezien de spots op verschillende manieren kunnen worden ingezet.

De Prolights Astra Wash7Pix viel op door zijn perfecte kleurmenging, hoge lichtopbrengst en prachtige CCT-presets. Een van de cruciale eigenschappen voor het gebruik van bewegende schijnwerpers in de concertzaal is de lage geluidsproductie van de fixture. De Astra Wash7Pix bleek met zijn bijna geruisloze werking de ideale keuze in een ruimte waar iedere decibel te veel kan zijn. Dankzij de aanwezigheid van Art-Net, sACN en Kling-Net kan zowel de fixture als de aanwezige pixel engine gemakkelijk worden aangestuurd, zowel draadloos als bedraad.

Het was fijn voor ons om op deze manier de samenwerking op te zoeken met Lichtpunt Theatertechniek, ze hebben ons voorzien van het juiste advies en de armaturen volledig gebruiksklaar aangeleverd!

Guido Pacilly | Schouwburg Concertzaal Tilburg

Voor de levering van de Prolights armaturen werkte Schouwburg Concertzaal Tilburg samen met een van onze Prolights-partners, Lichtpunt Theatertechniek. Na het succesvol opleveren van een omvangrijke aanbesteding bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in 2021, waar Schouwburg Concertzaal Tilburg inpandig mee verbonden is, was de keuze voor deze partner een logische stap voor het theater. Lichtpunt Theatertechniek bereidde alles volledig turn-key voor, inclusief haken, barndoors en bekabeling, zodat de spots direct in gebruik konden worden genomen.